בפעם הראשונה שגיליתי שאתר הבלוגים הישראלי של מיקרוסופט ישראל הפסיק להיות פעיל (באמת לא מבין למה….) הבנתי שהדור הבא של הבלוג שלי יהיה שלי, כלומר עצמאי ללא תלות באף גורם.
במסע של החיים זה לקח לי זמן בעיקר זמן רגשי לבחור את הדרך הנכונה וכאשר מצאתי את הדרך הנכונה היא הייתה הכי נכונה בשבילי
לפעמים כשיוצאים למסע יש הרבה בחירות שצריך לעשות והרבה פעמים מסע מתחיל עם הרבה מאוד מסעות מקבילים. בשנה-שנתיים האחרונות עברתי גם אני לא מעט מסעות מקבילים הן בחיים המקצועיים וגם בחיים האישיים אני מבורך רוב המסעות שעברתי הם מסעות חיובים.
בפוסט זה אני רוצה להתמקד במסע של החזרת הבלוג לפעילות ופרוייקט שיפוץ ומעבר בית. יש קווי דמיון מעניינים בין 2 הפרויקטים האלו ובהם אתמקד. המטרה היא לשתף למי שמתחילה או מתחיל מסעות דומים. אני עשיתי זאת גם בהקמה מחדש של הבלוג וכמובן שגם בפרויקט השיפוץ.
הבלוג – הוא אישי ובעברית, הכותרת שלו מכילה את כל ההוויה המקצועית ואני מאמין שלי.
Li-Mate-Or – נראה לי שהכל ברור
The simple architect journey through life or maybe an impossible is possible
זה המסע שלי בחיים המקצועים ואני לחלוטין מאמין שהבלתי אפשרי הוא אפשרי (אם לא הייתה אמונה צסק״א לא הייתה אוכלת אותה).
ידעתי שמעבר לפוסטים מקצועיים אני ארצה שיכיל יותר,,, וידאו , תמונות מחיים וממש בקרוב גם פודקאסט
פרויקט השיפוץ – בית החלומות שלי הוא בית קרקע קומה אחת עם חצר גדולה ומגרש כדורסל מקורה, טוב זה לא יקרה בזמן הקרוב. בת זוגי ואני עברנו לדירה הראשונה שלנו ישר מבית ההורים לפני כ 20 שנה (דירה צנועה של זוג צעיר). לפני קצת יותר משנה מצאנו את הנכס שיהווה בשבילנו את החלום המשותף, אז נכון שזה לא בית עם קומה אחת ואין לנו חצר גדולה ולצערי אין לנו מגרש כדורסל מקורה אבל לחלוטין יש שם את המקום שהלב שלנו נמצא בו.
פרויקט השיפוץ התבסס על חברות ומקצוענות. כבר התחלה התייעצנו עם אין סוף חברים.ות טובות שעברו מסעות דומים. זה המשיך במצב שרוב בעלי המקצוע והספקים הם חברים של חברים ולא פחות חשוב כולם מקצוענים בכל רמ״ח איבריהם.
בניית הבלוג – הסתמכתי על הניסיון שלי ועל מספר כותבות וכותבים ישראלים שכותבים בשפת הקודש. התלבטתי רבות באיזו פלטפורמה לבחור ולבסוף הבחירה הייתה WP ובעקבות פודקאסט ששמעתי בחרתי בעסק החברתי Techjump שהקימה אביטל, קורל היא זו שהובילה את פרויקט בניית האתר.
לא סתם אני מתמקד בפרויקטים האלו בפוסט זה, המכנה המשותף שלהם דומה למרות שהם פרויקטים מסוג שונים. לכל הפונה למסע דומה אפשר לקחת (בחינם) מהניסיון שעברתי ואפילו לשוחח איתי בנושא.
ריכזתי את ה 5 הנקודות המרכזיות שלי , אין חשיבות לסדר. למען האמת הנקודות האלו עובדות לי גם בחיים המקצועים בתור ארכיטקט פשוט
עבודה עם בעלות המקצוע הנכונות לכל משימה
בעל המקצוע המתאים לעבודה המתאימה זה מרכיב חשוב בהצלחת כל מסע, זה ממש כמו לבחור את הכלים הנכונים למשימה הנכונה. ברור שאפשר לדפוק מסמר עם מברג או לחזק בורג עם פטיש. אבל זה יהיה הרבה יותר מוצלח אם נבריג את הבורג עם מברג מתאים. בחיי המקצועיים אני ממליץ לקחת את בעלות המקצוע הנכונות לפעמים מספיק רק נסיון אבל הרבה פעמים חשוב גם המקצועיות והגישה לעבודה.
זה לא פשוט לבחור בעלי מקצוע ראויים (אני זכית בכאלו בשנה האחרונה), אבל למדתי שאותם עקרונות שהנחו אותי בתור ארכיטקט/מנהל בגיוס ובחירת הא.נשים הנכונים עובד גם בפרויקט הבית או הבלוג.
נראה לי שעל זה כתבתי פוסט ובטוח שאכתוב עוד אחד בעתיד
להגדיר את המטרות ומה יוצא לנו מזה
הגדרת backlog מבוסס מטרות זה נושא רגיש. המטרות מורכבות ממספר רבדים ששזורים אחד בשני. בבלוג זה היה רבדים שלי, למשל מה המטרה בתור ארכיטקט פשוט , מטרה בתור פריילנסר , בתור אדם פרטי שחושף את עצמו בפומבי וכמובן מה אני רוצה לתרום לקהל היעד שלי.
בפרויקט הבית כמובן שזה היה הרבה יותר מורכב, כל בן משפחה הוא עולם ומלואו , השותפה שלי לחיים ואני זה עוד רובד וכמובן אנחנו בתור משפחה.
כמובן שאפשר להגדיר מטרות ״רופפות״ אבל זה יכול לעלות בהרבה דם יזע ודמעות. אפשר להגדיר מטרות מפורטות מאוד אבל זה יכול לקבע אותנו למחשבה מסויימת ואפילו להקשות על גמישות בהמשך. וכן גם כאן כמו בחיים המקצועים איך מגדרים את בנק המטרות זו מיומנות. גילוי נאות היו הרבה נקודות בדרך שכמעט וויתרתי לעצמי, לשמחתי רק כמעט.
חשוב לזכור שמרכיב המשאבים חייב לבוא לידי ביטוי כחלק מהמטרות , לפחות בשבילי.
גבולות גזרה של מה כן ובמיוחד מה לא
בכל פרויקט ההבנה מה נמצא מחוץ לטווח או במילים אחרות מה לא נכנס או מה לא יהיה זה נושא באתגר בפני עצמו. לאחר מגדרים את המה לא כבר יותר קל להגדיר את המה כן. גבולות הגזרה חייבות להיות גלויים לכל המעורבים, כמובן ברמת השקיפות המתאימה לכל מעורבות. בצורה כזו מאוד קל לקחת את ה backlog ולצאת לדרך כאשר ברור לאיזו יבשה מגיעים. ברור שלכל יבשה אפשר להגיע במספר דרכים אבל כאשר המטרות ברורות וגבולות הגזרה מסומנים זה הרבה יותר פשוט לנווט.
לא לפחד משינויים יותר מזה לקבל את האתגרים בחיוך
בכל פרויקט יש אתגרים וככל שהפרויקט מורכב יותר ו/או מערב יותר גורמים ן/או כולל מרכיבים לא ידועים האתגרים הרבה יותר משמעותיים ולפעמים בעוצמות יותר גדולות. וכאן בא לידי ביטוי מה שאני תמיד מדבר עליו בהרצאות שלי, השינוי הוא הדבר הקבוע היחידי. כמובן שאם בעלות המקצוע הנכונות , מטרות מוגדרות ומתועדפות ושמירה על גבולות גזרה אפשר להתמודד עם מרבית האתגרים. אף פעם חיוך לא הזיק ואפשר להגיד שברוב האתגרים הוא אפילו ה x-factor
לזכור שגם הדרך חשובה ולא רק המטרה
אני לא מאלו שאומרים שמטרה מקדשת את האמצעים, אכן המטרות מאוד חשובות אבל בגלל החיים שלנו זה מבע ארוך ומדהים הדרך חשובה לא פחות. דריך לדעת לעשות אותה בצורה הנכונה, לחלק כוחות לעשות זאת בשיתוף והבנה ולהקיף בא.נשים שיתמכו ויעזרו להתקדם קדימה.
אני תמיד אומר שבגלל שהדרך לא פחות חשובה חשובה לתת לה ביטוי הן במטרות והן בגבולות הגזרה
לכל הקוראות והקוראים, תרגישו חופשי לפנות אלי, אני מבטיח להשתדל לענות/לסייע