אם יוצאים מגיעים למקומות נפלאים
בסוף הרבעון האחרון של 2015 3 חברים (אני אחד מהם) התחילו לחלום על מיזם שישנה את העולם. כן כן זה סיפור שכיח ובו זמנית הוא שונה בכל כל אחת ואחד.
במקביל אני בחרתי לצעוד בדרך משלי, דרך שעדין לא סלולה. היה לי ברור שהתא המשפחתי שלי יהיה שלד יציב למסע אישי ומקצועי מסוג זה.
למה אני כותב את הפוסט עכשיו , 9 שנים מתחיל השלב הזה במסע של חיי?
כנראה בשבילי , אבל כנראה גם בשביל כל מי שתגיע או יגיע לפוסט זה.
הפוסט הזה הוא המשך ומשלים את הפוסט
במהלך חלק זה של חיי למדתי רבות – על עצמי, על יזמות, על חברות, וכמובן על החיים עצמם. הבנתי שהדברים אף פעם אינם כפי שהם נראים, ויכולתי לכתוב ספר עב כרס על האמירות ששמעתי מא.נשים במהלך השנים.
בשורה התחתונה לכל אחד יש את החליפה המתאימה למסע שלה או שלו.
בסופו של העשור החמישי לחיי, יש לי תחושה שאני יודע איזו סוג חליפה אני רוצה ללבוש. אם קראתם.ן את הפוסטים בבלוג זה, צעדתם.ן איתי בשנים האחרונות, או שוחחתם.ן עם אחד מהחברות (GAIs), יש לכם הבנה מהי החליפה שלי. אך כדי שנהיה כולנו על אותו דף, אתאר אותה בקצרה:
- שילוב טכנולוגיה, יזמות ומנטורינג: השילוב הזה מאפשר לי להביא לידי ביטוי את התשוקה שלי ליזמות טכנולוגית משולבת חדשנות , לצד הרצון להנחות ולסייע לחברות וחברים במסעם.
- צעידה משותפת עם וחברות חברים שלא מפחדים ליפול ביחד: אני מעדיף לצעוד יחד עם חברות וחברים מגוונים יש לנו מכנה משותף יחד עם גיוון מיוחד שבו כל אחת ואחד מביא את הדברים המייחדים אותה או אותו.
אם הולכים לבד מגיעים מהר; אם הולכים יחד מגיעים רחוק. - השתייכות לחברה עם "למה" ברור: חשוב לי להיות חלק מחברה שיש לה מטרה ברורה עם נגיעה למטרות שלי ולא פחות חשוב הבנה באילו תחומים היא לא עוסקת.
- קבוצה שמניחה את האגו בצד: אני שואף להיות חלק מקבוצה שהחברים בה מניחים את האגו בצד וגאים במה שהם עושים
המסע שלי נמשך, ומנקודת הזמן שפוסט זה פורסם אני מצפה בהתרגשות להרחיב את אזור הנוחות שלי.
אין לי ספק שהשנים הקרובות יהיו מאתגרות, הן ברמה האישית , מקצועית ואפילו לאומית.זו לא תהיה פעם ראשונה שאומרים לי שזה בלתי אפשרי. וזו לא פעם ראשונה שאני אדבוק במשפט ״הבלתי אפשרי הוא אפשרי״ .
אני מאמין שהשילוב בין טכנולוגיה, יזמות ומנטורינג, יחד עם עבודה משותפת בקבוצה מגובשת ובעלת מטרה, יובילו אותנו למקומות נפלאים.
אני בטוח שהאתגרים והזדמנויות שהשנים הבאות יביאו עמן יהפכו אותי לבן זוג, אבא, חבר, איש מקצוע ושותף יותר עגול (ומקווה שגם יותר טוב).
וכמו שאומרים (גם אצלנו ב frenziQ | X-Labs | Limateor) מקסימום נגיע לירח.
לפני שנצלול לאיך אני מתכנן להרחיב את אזור הנוחות שלי, שווה טיפה להסתכל על החלק האחרון של המסע , כן יש קשר ישיר לפוסט שצויין בתחילת הכתוב.
יצאתי עם מספר הנחות יסוד , לחלק מהקוראים בטוח יהיו מחשבות על הנחות היסוד
– אני לא מתחבר למושג שאומרים ליזמים ״לקפוץ למים״ ולעצור את החיים. לכן אמירה זו היא לא חלק מהנחות היסוד שלי
– הדרך לא פחות חשובה מהתוצאה, אני מהנדס כלומר אני מעדיף לייצר משהו הנדסי שאפשר לעשות בו שימוש לאורך זמן ולא רק בספרינט אחד.
– המשפחה מגיעה לפני הכל, כן אני יודע לפעמים זה לא נראה ככה אבל עדין זו הנחת יסוד חשובה
– תמיד לשמור על הערך שלי בתור איש מקצוע (ארכיטקט פשוט)
חלק משמעותי בקטע הזה של המסע עבר בפירמת ייעוץ מדהימה שנקראת שטראוס אסטרטגיה מקום שהוא בשבילי בית חם , אוהב ומלא חברות וחברים לדרך.
בשנים אלו:
- זכיתי לעבוד עם רוב הלקוחות של שטראוס אסטרטגיה (בצורה ישירה או עקיפה).
- להקים את תחום הארכיטקטורה וניהול הפיתוח (Agile & DevOps).
- להיות ה CTO של החברה.
- להקים את זרוע היזמות והחדשנות X-Labs.
- להיות ה CVO – chief visionary officer.
ממליץ לפני שממשיכים קדימה לצפות בסרטונים מהתוכניות המיועדות ל C-Level
חלק משמעותי נוסף הוא עולם היזמות בדגש על frenziQ. לעיתים אני מוצא את עצמי שואל אותי, שעם הידע והניסיון שיש לי היום על עולם היזמות האם הייתי יוצא למסע בסוף 2015? ותמיד באופן די מהיר אני משיב לעצמי, איזה מזל שלא ידעתי אז את מה שאני יודע היום.
אם הייתי יודע כנראה (מעל 80 אחוז סבירות) מה שאני יודע היום לא הייתי יוצא לקטע הזה במסע.
ועדין לא הייתי רוצה לעשות את זה אחרת מאיך שעשיתי אותו, טוב אולי הייתי צריך לעשות דברים טיפה שונה.
יצאנו לדרך 3 חברים שהפכנו להיות 2 שותפים מאוד מהר אסף חבר שהוא כמו אח הצטרף להיות בשותף השלישי.
המיקוד הראשון שלנו היה בעולם החינוך, את ה MVP הראשון יעדנו לעולם זה. היו לנו מספר פיילוטים מוצלחים אבל הבנו שלצערנו זה לא העולם שצריך להתחיל איתו.
בשלב זה אורן (frenziQ CEO) שותפי הראשון לדרך קיבל החלטה אמיצה ובסופה נפרדו דרכנו ב frenziQ, אנחנו עדיין חברים למי שתוהה.
לאחר ההחלטה של אורן, אסף ואני החלטנו לבצע פיבוט לעולם האוהדים בספורט ופיתחנו את הגרסה השניה של ה MVP, בתחום זה היו לנו פיילוטים מאוד מוצלחים אפילו מאוד מאוד מוצלחים. בנקודה זו בתור ה CEO של frenziQ נכשלתי ולא הצלחתי להביא אותנו להשקעת seed.
בנקודה זו הבנתי (הבנו) שעל מנת לקבל השקעה תחום זה אנחנו צריכים לייצר בסיס שחקנים רחב. בנינו תוכנית מעניינת (הפרטים העסקים שמורים במערכת) ואז הגיעה הקורונה.
קפיצה מהירה קדימה, מקווה שהתוכנית שתכננו תצא לפעול ב 2025. הכאב שאנחנו רוצים לפתור עדיין קיים וקיים בענק. לשמחתי הטכנולוגיה תאפשר לנו לעשות הרבה יותר במצב Bootstrap.
כמובן שאשמח להיפגש לקפה עם כל בעלת או בעל עניין.
החלק המשמעותי ביותר בחיי , החלק האישי, לא הרחיב עליו. כן אגיד שיש לי בת זוג מדהימה 2 ילדים שאני הכי גאה בהם בעולם ובאופן כללי מעגל משפחתי שלא יכול לבקש יותר טוב ממנו.
הציר האישי מלווה אותי לאורך כל חיי הבוגרים ולחלוטין הוא העוגן הנכון בשבילי.
קדימה להרחיב את אזור הנוחות
ההחלטה ברורה לי – אני רוצה להיות שם. אבל באותה מידה ברור לי גם איפה זה לא שם.
המקום שבו אני נמצא היום הוא בסיס יציב ומדויק שמותאם לצרכים שלי. מתוך תחושת ביטחון זו, אני מרגיש שהגיע הזמן להרחיב את אזור הנוחות שלי.
אז למה להרחיב?
אני בוחר להרחיב את אזור הנוחות כדי לצמוח, להתפתח, ולהעשיר את הערך שאני מביא – לעצמי ולעולם. אני לא מתכנן לוותר על הבסיס שבניתי, אלא לבנות עליו. הרצון שלי להתרחב נובע מסקרנות, צמיחה מתמדת, ומחויבות למיצוי הפוטנציאל שלי.
הפעם, אני מתכנן לגשת להרחבת אזור הנוחות בצורה שונה. החלטתי להקדיש את השנה הקרובה כמעין גרסה ראשונית – MVP – של התהליך.
אני מודע לכך שתוך כדי תנועה יידרשו תיקונים ושינויים, אבל אני סמוך ובטוח שהסביבה שלי תספק לי תמיכה לצעוד קדימה. בסיום התהליך, אבדוק אם הרחבת האזור הזה נכונה לי, ואם לא, אכוון את עצמי מחדש.
מקסימום אגיע לירח – ואם לא, אז לכוכבים.
איך זה יעבוד בפועל?
תהליך הרחבת אזור הנוחות יתמקד בארבעה מרכיבים מרכזיים בחיי:
- אני כאיש משפחה
- אני כעצמי
- אני כארכיטקט
- אני כיזם
בכל חודש, אקצה שבוע אחד שבו אעסוק בנושאים האלה. לשבוע כזה אני קורא "מסגרת" (Frame).
בכל מסגרת, אבחר משימות שניתן להתחיל ולסיים בתוך אותו השבוע. המשימות יהיו מתוכננות מראש, אם מינימום תוספות במהלך השבוע.
ההנחה היא שלא כל המשימות חייבות להסתיים, אבל – וזה העיקר – בכל מסגרת חייבות להיות משימות המכסות את כלל המרכיבים.
המטרה היא לנצל את המסגרות האלו כמקפצה להתפתחות אישית, כשהן בנויות כך שאוכל ליישם בפועל את ההרחבה של אזור הנוחות שלי.
במידה ומשהו לא יעבוד, תהיה לי ההזדמנות להתאים וללמוד לאורך התהליך – וכל זאת מתוך מחויבות לצמיחה אמיתית מבלי לפגוע ביציבות שחשובה לי.
אם הגעתן או הגעתם עד לשורה זו, ראשית תודה רבה, המטרה שלי בפוסט זה לשתף כי אני מאמין שמסע מסוג מתבסס על שיתוף. ואם אתם קוראים את התכנים שלי, מגיע לכם להיות שותפים.
כרגיל אשמח לשמוע ולקבל משוב/הארות/הערות